WordPress hataları ve çözümleri

yazar:

kategori:
Buradasınız: Anasayfa » Genel » WordPress hataları ve çözümleri

WordPress hataları çoğunlukla PHP kod hatalarıdır. Tema, eklenti kurulumu, düzenlemesi sırasında hatalı PHP kodu ekleme sebebiyle oluşurlar. Çözümler ise doğru yöntem uygulandığında oldukça basittir.

WordPress en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir. Bu yaşadığınız sorunu büyük ihtimalle sizden önce bir çok kişi yaşadı ve çözümler buldu anlamına gelir. Emin olun sizin yaşadığınız sorunun da çözümü vardır. Bu yazıda WordPress sitelerde en çok karşılaşılan hatalar ve farklı çözüm yolları bulabilirsiniz.

Öncelikle genel hata kaynaklarını önlemek için önerilere göz atın.

WordPress hatalarını önlemek için öneriler

Her web sitesi yöneticisi mutlaka sorunlar yaşar ve çözümler üretir. Hata oluşmadan basit önlemler almak ciddi kayıpların önüne geçer. Burada yer alan öneriler WordPress hataları ile karşılaşma oranını oldukça azaltacaktır.

Gerekli süre: 1 saat

WordPress de en sık karşılaşılan hataları önlemenin bir kaç basit yolu

  1. Yedekleme

    Köklü değişiklik yapmadan yedek alın. Otomatik yedeklemeyi etkinleştirin.

  2. Eklenti ve tema kurulumu

    WordPress.org dışında emin olmadığınız kaynaklardan eklenti ve tema yüklemeyin. Özellikle nulled tema ve eklentilerden uzak durun.

  3. PHP kodları

    Etkisini kestiremediğiniz PHP kodları eklemeyin. Güvenmediğiniz kaynaklardan sitenize kod kopyalamayın.

  4. WordPress çekirdek kodu

    WordPress çekirdeği üzerinde değişiklik yapmayın.

  5. Güncelleme sırasında sabırlı olun

    Tema ve eklenti güncelleme ekranında dikkatli davranın ve işlemin bitmesini bekleyin. Kullanmayı düşündüğünüz tema dışında WordPress ile gelen temalardan en az birini güncel olarak sitenizde barındırın.

  6. Aceleci davranmayın

    Bir çözüme ulaşmak için ani girişimlerde bulunmayın.

WordPress hataları ve çözümleri

En çok karşılaşılan WordPress hataları ve çözümlerini burada bulabilirsiniz.

WordPress beyaz ekran sorunu

PHP hataları ve veritabanı hataları, WordPress de yaygın olarak karşılaşılan WordPress Beyaz Ekran (WSOD) olarak bilinen hataya sebep olur. Bu hata sayfaların boş beyaz bir ekran olarak görünmesine sebep olur.

Bu hata ile karşılaşmanıza sebep olan hatalar ve takip edebileceğiniz yöntemler.

1. Eklentilerin uyumluluk sorunları

Eklentilerde bulunan hatalı php kod blokları beyaz ekran sorununa sebep olabilir. Çözüm için iki yol vardır.

Çözümler
1. Veritabanı üzerinden çözüm
  • phpMyAdmin ile veritabanına erişin. options tablosunda
    option_name sütunu altında active_plugins satırını bulun ve karşısındaki option_value içeriğini boşaltın.
2. Dosyalar üzerinden çözüm
  • Yönetim ekranına erişebiliyorsanız, tüm eklentileri devre dışı bırakmayı ve ardından birer birer yeniden etkinleştirmeyi deneyin.
  • Yönetim ekranına erişemiyorsanız, web sitenize FTP yoluyla giriş yapın . wp-content/plugins klasörünü bulun ve plugin klasörünü plugins_old olarak yeniden adlandırın . Bu, tüm eklentileri devre dışı bırakacaktır.


2. Temanız uyumluluk sorunları

Yeni bir tema etkinleştirdikten veya mevcut tema üzerinde PHP düzenlemesi yaptıktan sonra beyaz ekran hatası oluşabilir.

Çözümler
  • Yönetim ekranına erişebiliyorsanız, farklı bir tema etkinleştirin ve hata veren temada yaptığınız değişiklikleri gözden geçirin.
  • Yönetim ekranına erişemiyorsanız, web sitenize FTP yoluyla giriş yapın . wp-content/themes klasörünü bulun ve etkin tema klasör ismini örneğin: tema_adı_old olarak yeniden adlandırın.
Önlemler

Bu hatayı engellemek için WordPress de birden fazla tema kurulu olmalıdır. Sitenizde ikinci bir tema bulundurun. Örneğin: WordPress varsayılan temaları içinde bulunan Twenty Fifteen teması.

Dahili sunucu hatası

Internal server error 500 hatasının bir çok sebebi var. Doğrudan sorunu tespit edemediğiniz durumlarda aşağıdakileri kontrol edin.

  • En olası sorun, bozuk bir .htaccess dosyasıdır. FTP kullanarak site kök dizinine giriş yapın ve .htaccess dosyasını .htaccess_old olarak yeniden adlandırın. Sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için sitenizi yüklemeyi deneyin. Çalışıyorsa, Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar bölümünü ziyaret ettiğinizden ve kalıcı bağlantılarınızı sıfırladığınızdan emin olun . Bu sizin için yeni bir .htaccess dosyası oluşturacaktır.
  • Eklenti sorunu olup olmadığını görmek için tüm eklentilerinizi devre dışı bırakmayı deneyin. WordPress Yönetim Ekranlarına erişemiyorsanız, wp-content/plugins klasörünü bulun ve plugin klasörünü plugins_old olarak yeniden adlandırın . Bu, tüm eklentileri devre dışı bırakacaktır.
  • Temayla ilgili sorunları gidermek için; Yönetim ekranına erişebiliyorsanız, farklı bir tema etkinleştirin ve hata veren temada yaptığınız değişiklikleri gözden geçirin. Yönetim ekranına erişemiyorsanız, web sitenize FTP yoluyla giriş yapın . wp-content/themes klasörünü bulun ve etkin tema klasör ismini örneğin: tema_adı_old olarak yeniden adlandırın.
  • PHP Bellek limitini arttırmayı deneyin.
  • Wp-admin ve wp-include klasörlerini yeniden yüklemeyi deneyin yada WordPress çekirdek kurulumu yapın.

Veritabanı bağlantısı kurma hatası

“Veritabanı Bağlantısını Oluşturma Hatası” mesajını içeren bir hata sayfası görürseniz, bu veritabanınıza bağlantıda bir sorun olduğu anlamına gelir ve bunun birkaç nedeni vardır. Aşağıdakiler olası sebepler ve çözümlerdir.

Yanlış wp-config.php bilgileri

wpconfig.php dosyasındaki bir hata veritabanı bağlantısı kurmayı engeller. Sitenize FTP istemcinizden erişin. Wp-config.php dosyasını açın ve aşağıdakilerin doğru olduğundan emin olun. Konfigürasyonun doğru olduğundan eminseniz, MySQL şifrenizi elle sıfırlamayı deneyebilirsiniz .

  • Veri tabanı ismi
  • Veri tabanı kullanıcı adı
  • Veri tabanı şifresi
  • Veri tabanı sunucusu

Web sunucunuzla ilgili sorunlar

Barındırma hesabı sorunları hataya neden olabilir.

  • Veritabanı kotasını aştı ve kapatıldı.
  • Sunucu kapalı.

Yukarıdaki sorunlardan herhangi birinin hataya yol açıp açmadığını öğrenmek için barındırma sağlayıcınıza başvurun.

Ele geçirilen web sitesi

Hatalar için wp-config.php dosyasını kontrol ettiyseniz ve barındırma sorunu olmadığını hosting firmasından teyid ettiyseniz , sitenizin saldırıya uğramış olması olasıdır.

Çözüm bulamadığınız bir hata ile karşılaşırsanız yazıya yorum olarak ekleyebilir veya iletişim formu ile gönderebilirsiniz.